Изберете категория

ЕПОКСИДЕН ГЕЛ

ПОРЪЧКА


Цвят:
Опаковка:Добави опаковки

При поръчка над 100 лева доставката е безплатна до офис но ЕКОНТ! МОДИФИЦИРАН ДВУКОМПОНЕНТЕН ЕПОКСИДЕЛ ГЕЛ С  ТИКСОТРОПЕН ЕФЕКТ

За нанасяне върху вертикални повърхности без стичане! Със слаба миризма-подходящ за работа в слабо проветриви помещения! Препоръчва се за вътрешна употреба. С много добра механична и химична устойчивост. С много добра адхезия към повърхности от бетон, желязо, стъкло, камък, дърво и др. Не съдържа разтворители. Продуктът е подходящ за заздравяване и запечатване от влага на мазилки и др., нанесени въху стени и тавани.  Нанесеният слой е прозрачен и със 100% гланц. Придава дълбочина в следствие на което, релефът и цветовете на мазилката изпъкват още повече. Подходящ още за запълване на фуги и цепнатини в дървени греди и др. с цел задравяване или придаване на декоративен елемент-може да се оцветява. Препоръчително е нанасянето на продукта при температура между 20°С и 25°С. В този температурен диапазон отвореното време за работа е  между 30 и 40 мин. Не се препоръчва  подготвянето на големи количества работна смес поради ограниченото време за работа. Смесителното съотношение е 2:1  (100% епоксиден гел с  50% втвърдител в тегловни части). След смесване на двата компонента, разбъркайте добре в продължение на 3 мин. Прехвърлете сместа в друг съд и разбъркайте отново около 2 мин., след което продуктът е готов за нанасяне.

Внимание! Не нарушавайте препоръчаните пропорции. Добавянето на по-малко втвърдител води до недобро и/или неравномерно втвърдяване на продукта. Добавяне на повече втвърдител води до нежелано загряване и опасност от самозапалване!

Време за съхнене при дебелина  1 mm на слоя и температура 20°С-25°С: 24 часа. Пълно втвърдяване в рамките на  5 до 7 дни.

Нанасяне: При релефни мазилки е препоръчително да се нанася с четка. При гладки мазилки с шпакла (маламашка). Нанесете 2 тънки слоя през 12 часа! Помещението може да се ползва нормално 24 часа след нанасянето на втория слой. Миене и третиране с почистващи препарати на обработените повърхности след минимум 7 дни!

За мазилки в бани и др. мокри помещения нанесете 2 или 3 тънки слоя през 12 часа!

За фугиране на дървени повърхности е препоръчително да се използва шпакла. Допълване и нанасяне на втори слой, ако е необходимо - след 24 часа.